Ren voor het leven en tegen kanker. Met elke stap die je loopt, komen we dichterbij. Dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Schrijf je in

Ren tegen kanker

Met Ren tegen kanker ren je voor het leven. Om geld op te halen voor kankeronderzoek. Ren met ons mee. Dan verzorgen we jouw inschrijving, trainingsprogramma en komen we je aanmoedigen tijdens één van de door KWF geselecteerde evenementen. Wat vragen we van je? Een gezonde dosis sportiviteit. En dat je minimaal €250 ophaalt aan sponsorgeld.

KWF regelt mijn startbewijs

 Meer informatie

Ik regel zelf mijn startbewijs

 Meer informatie

Actiematerialen

Na inschrijving krijg je een eigen actiepagina die je met iedereen kunt delen. Bovendien krijg je per e-mail van onze ambassadeur Ruud Feltkamp handige tips om het werven van je donateurs zo leuk en gemakkelijk mogelijk te maken. Download daarnaast de actiematerialen die helpen om je streefbedrag te bereiken:

Maak je sponsordoel concreet

Probeer je sponsordoelen zo concreet mogelijk te maken. Vraag bijvoorbeeld aan 20 bekenden of ze € 20 willen geven om jou te sponsoren in je race voor Ren tegen kanker. Of organiseer een mooie actie, zoals een pubquiz, voetbaltoernooi of een diner. Dan hoef je niet om geld te vragen, maar bied je je donateurs een tegenprestatie. Vertel wat je motivatie is en waarom het zo ongelofelijk belangrijk is dat je rent voor een wereld waarin niemand meer hoeft te sterven aan kanker.  


Heb je vragen? Mail ons gerust via rentegenkanker@kwf.nl of stel je vraag in de Facebook Community aan je teamgenoten!

Hoe KWF werkt aan een wereld waarin niemand meer hoeft te sterven aan kanker

Door het in beweging brengen van vrijwilligers, actievoerders en talenten maken we optimaal gebruik van de kracht van onze samenleving. Samen werken we aan ons doel: een wereld waarin geen mens meer hoeft te sterven aan kanker.


Door het maken van sterke allianties en partners creëren we draagvlak en versterken we onze positie in de samenleving.

Door campagne te voeren op het gebied van preventie, onderzoek en fondsenwerving blijven alle betrokkenen zich bewust van de oorzaken en gevolgen van kanker.




Door de focus te leggen op baanbrekend kankeronderzoek streven we naar resultaten die écht het verschil maken.

  • Het begint bij jou

  • en je vrienden

  • die samen geld ophalen voor

  • minder kanker

  • meer genezing

  • en een betere kwaliteit van leven

  • Samen tegen kanker

KWF Kankerbestrijding

Kanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.